Beste allemaal, 

Wij waren genomineerd voor de Martin Neesenprijs van Lief Langedijk. En tot onze grote verrassing hebben wij deze gewonnen. De prijs die hieraan verbonden is, zullen wij volgend jaar besteden aan leuke activiteiten voor kinderen die bij pleegouders wonen en kinderen uit de gemeente Langedijk. Verbinding staat hierbij centraal. Hierover later meer.

 

Wat een drukke/hectische periode hebben we achter de rug. Daarom ook een extra lange nieuwsbrief. Neem even de tijd om deze te lezen. 

 

Wij hebben meegedaan met de RABO clubactie, daar horen we maandagavond 8 november hoeveel mensen er op ons gestemd hebben. We hopen natuurlijk dat er weer een mooi bedrag op onze rekening wordt bijgeschreven. 

Verder hadden we ons ook opgegeven voor actie, Warm Hart van de KRO/NCRV en daar kregen we zoveel positieve reacties op, dat we er stil van werden. Onze naam is nu bij velen bekend geworden. Ook is er een opname geweest van de regionale televisiezender We hebben een interview gehad voor het, Langedijker Nieuwsblad en het Noord-Hollandsdagblad. Dit alles zorgt voor ongelofelijk veel reacties. Wij ontvangen veel mails, appjes en telefoontjes. Van een aantal vrijwilligers werd er afgelopen maand, veel extra inzet gevraagd. 

Er is een Crowdfunding opgestart door één van onze pleegouders, en er staat al een ongelofelijk bedrag op. 

Maar wij hebben met alle liefde deze extra tijd geïnvesteerd in Jemagerzijn, en wij kunnen gelukkig weer een jaar vooruit. De druk is even van de ketel af. Wij gaan wel verder kijken of we sponsoren kunnen krijgen die jaarlijks een donatie willen doen. 

Afgelopen week kregen wij van Kenter, een pleegzorgorganisatie een mooi bedrag van 255 euro, dit was de opbrengst van een kledingbeurs, en de kleding die over was ontvingen wij ook. Enorm lief dat zij ook aan ons dachten. 

Ook aan u, de vraag, misschien kunt u jaarlijks of maandelijks een kleine donatie missen, en vraag dit ook eens in uw eigen netwerk. Vele kleine beetjes maken toch een grote. ( formulieren zijn hiervoor aanwezig, waarop meer informatie te lezen is.)

 

CADEAUTJES voor de feestmaand december. 

Door de COVID maatregelen, zullen wij eerder beginnen met het uitdelen van de cadeautjes. Vanaf dinsdag 9 november a.s , kunt u ook langskomen om voor uw kinderen wat leuks uit te zoeken. Heel blij zijn wij dat we ook dit jaar door alle lieve cadeau giften, dit weer kunnen bieden. Het verschil met vorig jaar is, dat we toen heel veel hadden voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar, dat is nu een stuk minder. Maar voor de jongere kinderen hebben wij een ruime keus. 

Er kunnen 2 mensen tegelijk, boven cadeautjes komen uitzoeken.  Er is een vrijwilliger boven, die u kan helpen. 

Het inpakken kan dit jaar niet bij ons, dit kunt u thuis zelf doen. Dit om de doorstroom beter en sneller te laten verlopen. 

Mocht u bijvoorbeeld een bepaald spel zoeken, vraag er bij ons na, misschien hebben wij het liggen. We krijgen regelmatig prachtige spellen, maar het past niet allemaal in de kast. Het wordt wekelijks bijgevuld, en wie weet hebben we het liggen. Een mooi spel wat er goed uitziet, kan natuurlijk heel goed als cadeau gebruikt worden. 

Wij hebben een playstation 2 en een Xbox 360 mogen ontvangen. Mocht u hier belangstelling voor hebben, informeer dan even bij Tineke of Mathe. 

 

Feestkleding: Wist u dat wij ook feestkleding hebben. Dit hangt niet beneden, maar vraag er naar als u langskomt. Het zijn zeker geen kasten vol, maar wie weet zit er wat voor uw kind/eren bij. 

 

Door de drukte van afgelopen periode zien wij vooral bij de meisjeskleding tekorten ontstaan. We willen u ook vragen bij het halen van kleding er rekening mee te houden dat er veel kinderen gekleed worden met wat er in de rekken hangt. Mocht u meer nodig hebben omdat u bijvoorbeeld een nieuwe plaatsing heeft, of dat er een enorme groeispurt bij het kind heeft plaatsgevonden, overleg even met ons wat de mogelijkheden zijn, betreft meenemen. 

 

We nemen ons met elkaar wel in acht ,betreft de COVID maatregelen. Belangrijk is afstand te houden, en niet te komen bij klachten. Er mogen maximaal 3 bezoekers in ieder pand. ( dit is buiten de vrijwilligers om) Wij weten uit eerdere ervaringen dat dit heel goed gaat, en even wachten bleek nooit een probleem te zijn. 

Helaas zullen  de koffie ochtenden/avonden door deze maatregelen, tijdelijk vervallen. 

Maar we hopen u wel te blijven ontmoeten. 

 

  • Zaterdag 4 december zullen wij gesloten zijn, omdat we weten dat voor veel mensen dit een dag is dat ze Sinterklaas vieren. Dit geldt ook voor onze vrijwilligers. 

  • Kerstvakantie: vergeet niet in uw agenda te noteren dat we van 24 december t/m 9 januari gesloten zijn i.v.m de kerstvakantie. Groetjes van: 

Het team van JMEZ  Noord-Holland