Beste allemaal,

Sint Maarten is achter de rug, de meeste kinderen hebben de komende weken weer genoeg lekkers in de trommel zitten. En bij “jemagerzijn” zijn we druk bezig met de komende feestdagen, waarover in deze brief meer informatie.

We hebben van Parlan en een inbrenger van spullen een mooie bijdrage ontvangen voor de koffieochtenden. Hier zijn we blij mee. We krijgen op dit moment geen enkele subsidie, enkel de huur die kinderpostzegels nog voor ons betaald. Dit betekent, dat we volledig van giften afhankelijk zijn voor extra dingen.

Verder willen wij u er op attenderen dat “jemagerzijn” Noord-Holland het enige kleding en goederen depot in Noord-Holland is, die deze naam mag dragen. Een ieder is vrij om spullen in te zamelen, en aan ons te doneren, maar dit moet dan wel zodanig vermeld worden.

U bent vast ook wel eens bij een koffieochtend aanwezig geweest, maar ook tijdens de reguliere openingstijden is er een kopje koffie voor een ieder tijdens koffietijd. Tijdens deze momenten worden regelmatig zaken besproken, waar je als pleegouder tegenaan kan lopen. Voor u als pleegouder is het prettig om met een andere pleegouders ervaringen uit te wisselen en te delen. Wij willen u wel vragen om zorgvuldig met de informatie om te gaan. De bedoeling is, dat de informatie die besproken wordt met elkaar, binnen de muren van het gebouw blijft. We zijn er om elkaar te helpen en te ondersteunen. Helaas hebben wij vernomen dat er uitlatingen zijn gedaan tijdens deze momenten waar niet iedereen zich prettig bij voelde. Wij betreuren dit ten zeerste en wij willen ons daar dan ook van distantiëren. Wij willen een open dialoog houden met alle pleegouders en verzoeken dan ook iedereen die op, of aanmerkingen heeft omtrent de activiteiten van JeMagErZijn Noord Holland, dit te bespreken met een van onze vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn duidelijk herkenbaar aan het naamplaatje die ze dragen. Laten we daar met elkaar aan denken.

Zaterdagopening

Afgelopen jaar is gebleken dat de zaterdagopening op de eerste zaterdag van de maand een groot succes is. Veel pleegouders hebben aangegeven dat ze blij met deze dag zijn. Ook mensen die alleen spullen willen brengen, geven aan dat dit een dag is die ze goed uitkomt. Blij zijn we dan ook, dat Anita en Monique het komende jaar weer beschikbaar zijn.

Feestdagen

Hierbij de extra informatie betreft de cadeautjes die we hebben voor de feestdagen.

Zoals we al eerder vermeld hadden, zijn we enorm verrast door Studio Pets By Myrna uit Aalsmeer. We hebben voor de kinderen en met name voor de meisjes tot +/- 12 jaar een prachtig cadeau klaarstaan. Verder hebben we afgelopen jaar regelmatig nieuwe spelletjes/knutselmateriaal/knuffels en boeken mogen ontvangen.

Ook hebben we ook een aantal dozen met schoen cadeautjes in ontvangst mogen nemen. De presentjes zijn vooral bedoeld voor de jongste kinderen.

En natuurlijk kan er ook gekeken worden of er nog een mooie broek/trui of jurk voor de feestdagen in de kledingkasten hangt.

De volgende openingstijden hebben we voor dit jaar gepland.

Vanaf  dinsdag 21 november is er de mogelijkheid om te kijken of er bij de presentjes iets is wat geschikt voor uw kind.

Dinsdag 21 november 9.00-11.30

Woensdag 22 november 18.30-20.00

Zaterdag 25 november zijn we extra geopend van 10-12

Dinsdag 27 november van 9.00-11.30

Woensdagavond 28 november 18.30-20.00

En natuurlijk zijn we de eerste zaterdag van de maand december  open (1 december) en kan er ook weer gekeken worden bij de presentjes.

En als laatste mogelijkheid hebben we dinsdag 4 december van 9.00-11.30 om nog voor het 5 decemberfeest wat leuks uit te zoeken.

Het is misschien wel verstandig om geen kinderen mee te nemen bij de dagen dat er een presentje meegenomen kan worden. Dan is het geen verrassing meer wat ze met de feestdagen in de schoen, 5 december of bij de kerstboom ontvangen.

Let op: Woensdag 5 december zijn wij gesloten om zelf met onze kinderen een gezellig avondje te hebben.

 

Opening rond de feestdagen zelf.

Dit jaar vallen een aantal feestdagen op onze openingstijden. U begrijpt natuurlijk wel dat we dan gesloten zijn.

25 en 26 december kerstdagen

1 januari nieuwjaarsdag

Woensdag 2 januari zijn we ’s avonds weer aanwezig en zaterdag 5 januari is onze eerste zaterdagopening van het nieuwe jaar.

Vriendelijke groet,

Het team van “Je mag er zijn” Noord-Holland